Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η ελιά σας...


Η ελιά σας…
            Είναι μόλις οκτώ χρονών αλλά, φουντωτή και προκομμένη, γεμίζει χρονιά παρά χρονιά καρπούς, τόσο που γέρνουν τα κλαριά της. Είναι η ελίτσα που με τ’ ασημοπράσινο φύλλωμά της στολίζει την ανατολική είσοδο του σχολείου μας.
            Τη φυτέψατε εσείς, που την άνοιξη το 2003 ήσαστε στην ΣΤ τάξη (Σχολικό έτος 2002-2003) . Ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου μας στο νέο κτήριο. Λίγοι μήνες μας χώριζαν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Φυτέψατε αυτή την ελιά για να μας θυμίζει τους Αγώνες της Αθήνας του 2004, αλλά και ταυτόχρονα, να συμβολίζει την επιθυμία των παιδιών για ειρηνική συμβίωση των λαών.
Εμείς όμως, κάθε φορά που τα φύλλα της ελίτσας θροΐζουν και οι ψίθυροί της φτάνουν στις κοντινές αίθουσες διδασκαλίας, θυμόμαστε εσάς….
Εσάς που, όταν μας συναντάτε, ρωτάτε: «Τι κάνει η ελιά μας;» και η ανάμνηση λαμπυρίζει στα μάτια… 
Σκεφτήκαμε λοιπόν, να σας δώσουμε την ευκαιρία να τη  θαυμάσετε!... Μεγάλωσε μαζί με σας. Την έθρεψαν και αυτήν οι ελπίδες και οι αγωνίες μας αλλά και τα χαμόγελα θαρρείς και οι φωνές των παιδιών! Έδωσε καρπούς σαν αυτούς που έδωσαν οι δικές σας προσπάθειες για να κατακτήσετε τη γνώση και τη ζωή…
Άλλωστε για μας η ελιά σας συμβολίζει και αυτόν τον αγώνα. Το δικό σας αλλά και όλων των παιδιών που διαβαίνουν το κατώφλι του σχολειού μας.

Ευχόμαστε να σας συντροφεύουν σε όλη σας τη πορεία ευχάριστες  αναμνήσεις από το σχολείο μας και να θυμάστε πάντα πως κάτι θα καρπίζει και θα στολίζει τη ζωή μας χάρη σε σας!…
                                                        
                                                                        
                                                                                                        
                                                         Παιανία 4-4-11                           
                                                    Με τις πιο όμορφες θύμησες              
                                           Δρόσου Κατερίνα
                                               (Δασκάλα τότε του ΣΤ1)                
                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου