Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η δενδροφύτευση του σχολείου μας...

Την Κυριακή στις 3 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Παιανίας η φύτευση 140 δενδρυλλίων και θάμνων .Τη δράση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και συμμετείχαν μαζικά οι γονείς τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους.
Μέσα σ'ένα πρωινό το προαύλιο του σχολειού μας γέμισε πεύκα, κυπαρίσσια, μυρτιές, ψευδακακίες, πικροδάφνες και κυδωνίαστρα.. Η φροντίδα, η αγάπη και... το σύστημα αυτομάτου ποτίσματος που θα εγκαταστήσουμε το συντομότερο, θα κάνουν τα δενδράκια μας να ευδοκιμήσουν και να συμβάλλουν ώστε να γίνει ο χώρος στον οποίο τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα πιο πράσινος και πιο φυσικός.


Ο Σύλλογος ξεκίνησε την προσπάθεια για την δενδροφύτευση εδώ και αρκετούς μήνες. Τα εμπόδια στη διάρκεια πολλά, μεγάλη όμως η επιμονή και η υπομονή. Αρκετοί και αυτοί που είδαν με συμπάθεια το εγχείρημα και μας πρόσφεραν τη βοήθειά τους.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει:
  • στην κ. Κριαρά της διεύθυνσης αναδασώσεων Αττικής που μας χορήγησε τα δενδρύλλια,
  • στο δήμο Παιανίας που ανέλαβε τον καθαρισμό του χώρου, και τη μεταφορά των φυτών στο σχολείο μας,  
  • στο διευθυντή μας κ. Σταμούλη που ήταν πάντα στο πλευρό μας,
  • στους δάσκαλους που προετοίμασαν κατάλληλα τα παιδιά και ήταν δίπλα τους στη δράση, 
  • στον κ. Στυλιανόπουλο ( γονέα ) και τον κ. Σιούλα για την ακούραστη συμμετοχή τους στην προετοιμασία του εδάφους,
  • και τέλος στις κυρίες που ετοίμασαν τα εδέσματα για την εκδήλωση.
Αυτή η Κυριακή ήταν μια μέρα δημιουργικής συνάντησης και χαράς, που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για παρόμοιες δράσεις, βάζοντας και εμείς το λιθαράκι μας στο να ομορφηνουμε τον κόσμο των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου