Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κυριακή 3 Απριλίου 2011: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Μια από τις αγαθότερες αγάπες που έχει ο άνθρωπος είναι αυτή προς την φύση.  Ειδικά τώρα με τα όσα βιώνει ο πλανήτης μας - το μεγάλο σεισμό που χτύπησε πρόσφατα την Ιαπωνία, το τσουνάμι που ακολούθησε και ισοπέδωσε ολόκληρες περιοχές και την μόλυνση της ραδιενέργειας που έχει εξαπλωθεί προς πάσα κατεύθυνση με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την Γη.

Δοκιμάζεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και νιώθουμε ως πολίτες της γης την ανάγκη και την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ένα περιβάλλον που θα μπορούμε να ζούμε και να αναπνέουμε ελεύθερα.

Σε όλα που έχουν να διδαχθούν τα παιδιά μας, μέγιστο είναι ο σεβασμός και η αγάπη για το περιβάλλον που δείχνει ανώτερο πολιτισμό και κατ’επέκταση την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και την θεϊκή δύναμη που δημιούργησε αυτήν την πλάση.  Ως γονείς έχουμε ευθύνη να διδάξουμε σ’αυτά τον σεβασμό και την προσφορά στο περιβάλλον.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ενήργησε και κατάφερε να εξασφαλίσει από το Δασαρχείο Πεντέλης 140 δενδρύλλια και θάμνους για να φυτευτούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας και ανάσας.  Η δενδροφύτευση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 10 το πρωί.

Γονείς και παιδιά θα εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα σύνεργα ( καπέλο και διάφορα εργαλεία χρήσιμα για τη φύτευση).  Όποιοι θέλουν μπορούν να φέρουν διάφορα λουλούδια για να προσθέσουμε στα μικρότερα παρτέρια. Θα συμμετέχουμε έτσι σ’αυτή τη μέρα χαράς και γιορτής για το σχολείο μας, ομορφαίνοντας το χώρο που τα παιδιά μας περνούν τον περισσότερο χρόνο της μέρας τους και τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής τους.

Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας αυτήν την ημέρα, και αποδεχόμαστε κάθε προσφορά βοήθειας στην προσπάθειά μας αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου