Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Νέο τμήμα Σχολής Γονέων στο σχολείο μας.


Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πρόκειται να υλοποιήσει τμήμα Σχολής Γονέων για τους γονείς μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Οι συναντήσεις θα γίνονται σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Παιανίας, στο διάστημα από 15/10 έως 30/11/2011. Η παρακολούθηση όλων των Τμημάτων των Σχολών Γονέων είναι δωρεάν και συντονίζεται από ειδικά εκπαιδευμένο Συντονιστή Ομάδας με ειδικότητα του Ψυχολόγου.
Παρακαλούμε οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο τμήμα, να παρευρεθούν και να συμπληρώσουν την αίτηση στην πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 5:30μ.μ. στο σχολείο. Αιτήσεις επίσης υπάρχουν στο γραφείο του διευθυντή.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του συλλόγου ή και στα ανωτέρω τηλέφωνα. 

Θεματολογία Προγραμμάτων Σχολών Γονέων  



1. Διαφυλικές σχέσεις - 25 ώρες (Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και παιδί, διαμόρφωση ταυτότητας φύλου, μητρότητα και πατρότητα, σεξουαλική αγωγή και ενήλικος,  σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα-AIDS, προετοιμασία για γονεϊκότητα)
2. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας - 25 ώρες (Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού, επικοινωνία με γονείς και μαθητές, διάγνωση κλίσεων, αναγκών, ενδιαφερόντων μαθητών, επαγγελματικός προσανατολισμός, προώθηση της ισότητας των φύλων, ενίσχυση της κριτικής σκέψης, εξετάσεις, τρόποι αποτελεσματικής μελέτης, σχολική διαρροή, προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών, επιθετικότητα, δειλία, πειθαρχία, συνεργασία γονέων-μεταναστών, βία στο σχολείο (Bullying). 

3. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια – 25 ώρες (Δημιουργία και μεταβίβαση στερεοτύπων για το φύλο, φύλο και Μ.Μ.Ε., ενδοοικογενειακή βία, σωματεμπορία και παράνομη διακίνηση γυναικών (Trafficking), μονογονεϊκή οικογένεια, διακρίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας). 
Ο Υπεύθυνος των Σχολών Γονέων Αν. Αττικής

Παπαδόπουλος Δημήτρης  Τηλ. 6932-828184  

Αίτηση Συμμετοχής Σχολή Γονέων:

http://www.haef.gr/gr/pcl/gymnasio/appl_school_goneis.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου