Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αγιασμός


Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, ο καθιερωμένος  Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας πήρε πάλι ζωή και το προαύλιο γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και μαθητριών που συναντήθηκαν πάλι με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα των μαθητών της Α΄τάξης που ξεκινούν φέτος  το σπουδαίο αυτό ταξίδι της μάθησης.

Φέτος στον Αγιασμό είχαμε την τιμή να είναι μαζί μας η Υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δάβαρης, η Αντιδήμαρχος κα Ζωή Αγγελοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Δημοσθένης Μπαρούτης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Ξυθάλη.

Η Υφυπουργός κα Εύη Χριστοφιλοπούλου αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στα «πρωτάκια» και  σε όλα τα παιδιά επισήμανε τη σπουδαιότητα για τα παιδιά του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος λέγοντας «Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, είναι ένα από τα 961 σχολεία στην Ελλάδα –πέρσι ήταν 800, φέτος αυξάνονται σε 961- που ξεκίνησαν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Αυτό δεν στοχεύει στο να σας φορτώσουμε περισσότερα μαθήματα και να παπαγαλίζετε και άλλο. Στόχος είναι να μπορείτε, μέσα στο μάθημα να κάνετε θεατρικό παιχνίδι, περισσότερα καλλιτεχνικά μαθήματα, μουσική, ξένες γλώσσες και πληροφορική. Να γυρνάτε στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο, εκτός από αυτά που σας έχουν πει οι δάσκαλοί σας, και στον υπόλοιπο χρόνο σας να παίζετε. Γιατί, αν δεν παίξετε δεν μπορείτε να περάσετε καλά. Και δεν μπορείτε την άλλη μέρα να έρθετε στο σχολείο με ανοιχτή καρδιά.»
Για το φλέγον ζήτημα των σχολικών βιβλίων ανέφερε: «Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι σας. Πράγματι,  παιδιά, τα βιβλία άργησαν φέτος. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να βρούμε πού ήταν το πρόβλημα και να το διορθώσουμε.»
Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους διδάσκοντες με τους οποίους είχε και συνάντηση μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δάβαρης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους όλων των σχολείων της πόλης μας που ακούραστα και αδιαμαρτύρητα εργάζονται προκειμένου  να προσφέρουν  στα παιδιά μας την μέγιστη εκπαιδευτική κατάρτιση και μόρφωση. Καλή Χρονιά και Καλή Δύναμη σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου