Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

 19-12-2011
Tην Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της έκτης τάξης του 1ου και του 4ου δημοτικού Παιανίας επισκέφτηκαν τη   Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέγη Αγάπης.
Με τη συνοδεία μελών των συλλόγων Γονέων των δυο σχολείων , των διδασκάλων  των τάξεων , του διευθυντή του 1ου δημ. Σχολείου κου Σταμούλη  και με  την οργάνωση της δασκάλας της μουσικής κας  Μαριάννας ,τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Ακολούθησε η προβολή ενός ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ με θέμα τη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο της Γέννησης.
Ήταν μια μικρή μα θερμή χριστουγεννιάτικη γιορτή που έφερε κοντά τα παιδιά μας με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η φιλοξενία του διευθυντή του ιδρύματος κου Νέου  και του προσωπικού ήταν άψογη .Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε  Υγεία και Χαρά για το 2011.







 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΟΛΟ

 19-12-2010



 
Η πρώτη εκδρομή που διοργάνωσε το νεοσύστατο Δ.Σ. του συλλόγου μας είναι γεγονός!!
Η επίσκεψή μας στη Θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρακολουθήσαμε μια  ταινία τρισδιάστατων γραφικών <<Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ>>,  η οποία απαντά σε ερωτήματα που αφορούν το περιβάλλον, όπως είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, οι κλιματικές αλλαγές, η διατάραξη της διατροφικής αλυσίδας και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, η διαχείριση των αποβλήτων και η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
  Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε  διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων, όπου όλοι μας, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαμε με ενθουσιασμό και δοκιμάσαμε  τις γνώσεις μας  πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.


Ήταν ένα πραγματικά όμορφο κυριακάτικο πρωινό για όλους μας.
Ο σύλλογός μας ετοιμάζει και άλλες δράσεις για το άμεσο μέλλον, στις οποίες προσπαθεί να συνδυάσει την εποικοδομητική διαπαιδαγώγηση με τη διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου